Atelier Emmaus

Lineke Lijn 2 HAVO (02HV04B011)

Samenvatting van de opdracht

In verband met de corona-maatregelen of wegens afwezigheid van de docent, werk je zelfstandig thuis of op school aan tekenopdrachten van de website van "Lineke Lijn"

Gegevens van deze opdrachten

 • Belangrijkste beeldaspect(en): ruimte, vorm
 • Soort ondergrond (drager) en formaat: Je mag kiezen op wat voor papier je het doet. Het liefst op A3 tekenpapier (verkrijgbaar bij bijvoorbeeld ACTION) en als dat niet kan op A3 of A4 printerpapier. Als je dat ook niet hebt, dan maak je de opdrachten op ruitjes- of lijntjespapier.
 • Benodigde materialen: Je hebt minimaal een potlood nodig, een gum en een liniaal. Als je de in de filmpjes genoemde materialen niet hebt, maak je de tekeningen met materiaal dat daar op lijkt of met potlood. Soms moet je ook kleurpotlood gebruiken, maar als je dat niet hebt, dan mag je ook alleen in zwart-wit werken.
 • Hanteringswijze(n): Verschillend per opdracht.
 • Invalshoek(en): waarneming

Je mag kiezen op wat voor papier je de tekeningen maakt. Het liefst op stevig (meer dan 120 grams) tekenpapier op A3-formaat (verkrijgbaar bij bijvoorbeeld ACTION) en als dat niet kan op A3 of A4 printerpapier. Als je dat ook niet hebt, maak je de opdrachten op ruitjes- of lijntjespapier, desnoods uit een schrift.


Je eigen docent of de invallende docent zal je laten weten hoe je het werk moet inleveren (kijk bij twijfel op Magister). Als je gewoon de tekening kunt inleveren, geef je die aan het einde van de les aan de docent. Het kan ook zijn dat je voorlopig een foto moet inleveren, zodat de docent kan zien dat je bezig bent en of je goed bezig bent. Als je een foto moet inleveren, kan je onderaan deze pagina lezen hoe dat moet.

Als is opgegeven welke opdracht je moet maken, dan maak je natuurlijk die.
Als het niet is opgegeven, dan werk je de opdrachten in de onderstaande volgorde af.


Opdrachten

 1. OOG, NEUS en MOND tekenen voor beginners
 2. KUBUS tekenen voor beginners
 3. KAMER tekenen voor beginners
 4. HUIS tekenen voor beginners
 5. TRAP tekenen voor beginners

Hoe moet je foto's inleveren bij meneer Jongeneel?

 1. lever in via de Internetversie van Magister. Via de Magister-app lukt het niet!
 2. ga naar Magister
 3. log in
 4. klik rechtsboven op je naam -> magister web openen
 5. klik op ELO->opdrachten
 6. klik op een opdracht die je wil inleveren
 7. klik op inleveren
 8. klik op 'bestand toevoegen van schijf'->fotobibliotheek
 9. klik op de foto die je wil inleveren
 10. klik op verzenden

Verdere informatie.

Wat ga je door deze opdrachten leren?

Met de opdrachten 'Diepte' leer je hoe je de illusie van ruimte kunt oproepen in het platte vlak; de opdrachten van de dieren leren je hoe de structuur en anatomie van die dieren in elkaar zit, iets wat je anders in Blijdorp gedaan zou hebben.

PRINT Stampa pagina